maandag 12 december 2011

Pro Vercelli overtuigt in spektakelstuk

Na de verliespartij tegen Ternana van vorig weekend, de uitschakeling in het bekertoernooi tegen Tritium afgelopen woensdag (eindstand 1-1, Tritium won na strafschoppen van een door trainer Maurizio Braghin in het veld gebracht B-elftal) en gelet op een flink aantal geblesseerde spelers, kon Braghin niet anders dan het koningskoppel Iemmello-Malatesta in ere herstellen. De terugkeer naar het tweespitsensysteem met De Koning van Vercelli en Super Iemmello voorin, zou de coach geen windeieren leggen: Sorrento – met topschutter Ciro Ginestra (8 goals) in de gelederen – werd in een spektakelstuk met maar liefst 4-0 naar huis gestuurd. Braghin werd luidkeels toegezongen door de fans die hij met zijn team in vervoering bracht.

Pro Vercelli speelde een geweldige wedstrijd tegen de nummer vier op de ranglijst. De eerste tien minuten zette Gianni Fabiano de toon met een paar mooie acties op de vleugels, maar Pro Vercelli kwam net tekort voor een feilloze afronding. Dat gold ook voor twee gave acties van Pietro Iemmello en Umberto Germano die kort daarop volgden. In de twintigste minuut vond Germano met een pass Iemmello, zo prachtig als zijn voorzet op Tonani in de bekerwedstrijd eerder deze week, die helaas hoog overschoot.

Sorrento kwam er nauwelijks aan te pas behoudens enkele schoten van Ginestra. Namens Pro Vercelli deed Vinicio Espinal nog een duit in het zakje met een mooie balverovering, maar zijn pass bereikte doelwit Simone Malatesta net niet. In de 28e minuut kwam de bal echter wel goed bij De Bommenwerper terecht, die Pro Vercelli meteen op voorsprong zette. En hoe! Na een overtreding op aanvoerder Mauro Calvi kreeg Pro Vercelli een vrije trap op twintig meter van het doel van de tegenstander. Angelo Bencivenga schoot de bal in het strafschopgebied, en via de muur kwam die bij Malatesta terecht die met een halve omhaal, ondertussen onbetwist zijn handelsmerk, genadeloos binnenschoot.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Op slag van rust verdubbelde Pietro Iemmello de score. Hij legde eerst zijn mandekker in de luren en schoot daarna feilloos binnen. Sorrento-doelman Rossi had het nakijken terwijl Iemmello zijn shirt uittrok om de treffer te vieren met de fans. Vier minuten na rust kroonde Umberto Germano zich een week tot koning met een geweldige goal, precies raak onder de lat. En zes minuten later maakte Simone Malatesta – wie anders? – het feest compleet door na een schitterende kapbeweging met een puntertje de 4-0 op het scorebord te zetten.

Het Silvio Piola Stadion vierde feest en de tifosi eerden de trainer en zijn ploeg: “Maurizio Braghin: La sua Pro, oggi, è uno spettacolo!” (Maurizio Braghin: Uw Pro van vandaag is een spektakelstuk!) Na de wedstrijd zou Braghin zelf ook zeggen dat het een perfecte wedstrijd was. De rest van de wedstrijd was uiteraard een feestje, ook al werd er niet meer gescoord. Iemmello kreeg onder luid applaus een publiekswissel en voorzitter Massimo Secondo werd door de tifosi toegejuicht (“Presidente grazie di cuore!”) en applaudisseerde vanaf de eretribune terug naar de fans. De zege kwam geen moment meer in gevaar. Wie nu nog niet overtuigd is van het wonder van Pro Vercelli, mag zich melden in het Silvio Piola Stadion om het met eigen ogen te aanschouwen.