zondag 9 oktober 2011

Iemmello Superstar! Pro Vercelli vs. Avellino 4-1

Het zat niet echt mee in aanloop naar de wedstrijd tegen Avellino. De ziekenboeg van Pro Vercelli was nog altijd goed bezet. Na Marco Modolo, Vinicio Espinal en Mauro Calvi meldde ook Francesco Battaglia zich daar. Na verschillende doktersconsulten was duidelijk geworden dat hij onder het mes moet. Het herstel zal enkele maanden vergen, dus zullen we hem pas in 2012 weer terugzien. Gelukkig was er ook enig goed nieuws van het ziekenfront. Angelo Bencivenga en Gianni Fabiano waren weer 100% fit en beschikbaar voor het treffen tegen De Wolven. Pro Vercelli boekte met de laatste als invaller een overtuigende 4-1 overwinning tegen Avellino. Pietro Iemmello vestigde met klasse spel zijn naam definitief in het Silvio Piola Stadion. Hij maakte er een show van met drie assists en een weergaloze actie.

De Witte Leeuwen kwamen tegen De Wolven echter niet meteen goed uit de startblokken. In de eerste twintig minuten werd fout op fout gestapeld, kregen de spelers de bal niet onder controle en werd er veel foute passen gegeven. Het was dan ook Avellino dat na vijf minuten spelen voor het eerst gevaarlijk werd via Herrera. Zijn schot ging maar net naast en zeven minuten later redde Pro Vercelli-keeper Alex Valentini ternauwernood op zijn tweede inzet. Daarna kwam Zigoni nog in kansrijke positie, maar werd afgefloten wegens buitenspel. Lasagna kwam een moment later zelfs tot een spectaculaire omhaal die doel miste.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA
SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Vervolgens was Pro Vercelli aan zet en was het in de 27e minuut meteen raak. Iemmello gaf de bal voor op Matteo di Piazza (foto links) die, twee aanstormende verdedigers van Avellino ten spijt, het net wist te vinden. Helaas stond zeven minuten later de gelijkmaker alweer op het scorebord. Ditmaal schoot Lasagna een voorzet vanaf links van Millesi binnen na een slippertje van Tommaso Cancellotti. Gelukkig liet Pro Vercelli zich hierdoor niet van het stuk brengen en ging opnieuw op zoek naar de voorsprong. Na een goede crosspass van Andrea Marconi miste Donato Disabato, en een schot van Iemmello op aangeven van Di Piazza werd maar net door Avellino-doelman Fumugalli gestopt. Dan, in de laatste minuut voor rust, verovert Iemmello de bal en geeft met zijn gouden voetjes voor op Marconi die scoort. Pro Vercelli gaat met een 2-1 voorsprong de rust in.

De tweede helft gaan De Witte Leeuwen verder waar ze eind eerste helft waren gebleven. Een schot van Marconi gaat net naast en even later kopt Iemmello op aangeven van Di Piazza, maar de scheids fluit voor buitenspel. In de 53e minuut is het wel raak en hoe: Iemmello maakt een spectaculaire actie, hij krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied, passeert twee verdedigers, dan de keeper en biedt Disabato een niet te missen kans. Die doet dan ook wat niet anders kan en tikt de bal binnen. Het staat 3-1 voor Pro Vercelli en de voetbalshow is op volle toeren. Maurizio Braghin brengt Fabiano in voor de vermoeide Disabato en Simone Malatesta voor Iemmello. De laatste krijgt uiteraard een staande ovatie van de Pro Vercelli-aanhang. Zijn vervanger Malatesta is meteen gevaarlijk, gevolgd door Di Piazza en Stefano Murante. Tuttoprovercelli.com meldt dat de wedstrijd ondertussen ‘een monoloog’ is geworden.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
In de 73e minuut valt de deur definitief in het slot. Murante bedient Di Piazza, die de bal goed controleert en voorgeeft in het strafschopgebied. De voorzet is een pareltje en wanneer die aankomt anticipeert Malatesta goed en slaat meedogenloos toe. De Bommenwerper is terug en bepaalt de eindstand op 4-1. Avellino is definitief knock-out geslagen. D’Angelo wordt even later nog van het veld gestuurd en tegen het einde van de wedstrijd volgt nog een laatste stuiptrekking via Lasagna. Het zal allemaal niet meer deren. Pro Vercelli wint en overtuigt. Met een jonge ploeg, een geweldige Iemmello en grinta om de vingers bij af te likken.

Braghin – in 1982 speelde hij nog een blauwe maandag vier wedstrijden voor Avellino in de Serie A – bleef na dit goede resultaat bescheiden: “We groeien en hebben nog een hele weg te gaan. Vandaag hebben we optimaal gepresteerd en de jongens verdienen daarom een compliment. In de tweede helft hebben we ook goed voetbal laten zien.”