woensdag 16 november 2011

Koningskoppel kraakt Viareggio

Op een terras in Verona sloeg ik op maandag La Gazzetta dello Sport open. Een dag eerder had ik de Serie B-wedstrijd Hellas Verona vs. Crotone bezocht (een doldwaze wedstrijd die in de laatste minuut een 2-1 overwinning voor de thuisploeg opleverde), en nu was ik uiteraard reuze benieuwd naar de uitslag van Pro Vercelli vs. Viareggio. Onderaan pagina 25 stond in zwartgedrukte letters op het roze krantenpapier: “La Pro Vercelli doma il Viareggio con Malatesta e Iemmello.” Uitslag: 2-0.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
In de tweede competitiewedstrijd dat het koningskoppel dit seizoen in de basis startte was het meteen doorslaggevend geweest. La Gazzetta schreef: “Met goals in beide helften versloeg Pro Vercelli een nerveus spelend Viareggio en overheerste de wedstrijd van begin tot eind. De aanstormende Malatesta zette Pro Vercelli in de 32e minuut op voorsprong uit een straffe vrije trap van Fabiano (foto links, GD). In de tweede helft werd invaller Germano (koud twee minuten binnen de lijnen, GD) na goed doorzetten in het strafschopgebied neergehaald door de slecht acterende Viareggio-doelman Ranieri. De scheidsrechter gaf een penalty die door Iemmello werd verzilverd (foto onder, GD).”

Iemmello en Tripoli kregen van de roze sportkrant met ieder een 7,5 de hoogste waarderingen. Volgens tuttoprovercelli.com was Malatesta (“een ras spits”) met dat cijfer de man van de wedstrijd. Het optreden van Germano was echter ook opvallend. Hij zette de stijgende lijn voort die hij vorige week woensdag had ingezet met een goed optreden in de met 3-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen Pro Patria. Germano liet die wedstrijd zien in goede vorm te verkeren en bekroonde zijn basisplek door te tekenen voor de derde treffer. Coach Braghin beloonde de jonge middenvelder uiteindelijk niet voor niets met een invalbeurt tegen Viareggio.

Met de derde overwinning op rij (waarvan twee in de competitie) houden De Witte Leeuwen zicht op de plaatsen die recht geven op de play-offs. Met twintig punten uit twaalf wedstrijden staat de ploeg op de zesde plek op de ranglijst op slechts één punt achterstand van de nummers drie en vier, Tritium en Lumezzane. Komend weekend is die laatste ploeg de volgende tegenstander van De Withemden.

In Verona waren de Hellas-supporters overigens reuze blij met de overwinning op Crotone. Het betekende de derde overwinning op rij voor de éénmalig landskampioen, en evenals zevenvoudig landskampioen Pro Vercelli namen De Bulldoggen daarmee de veelbelovende zesde positie op de ranglijst in. Na de wedstrijd overheersten vreugde en euforie buiten het Bentegodi Stadion in Verona. Ik vermoed dat hetzelfde op iets kleinere schaal het geval zal zijn geweest in Vercelli, waar de perspectieven ondertussen even veelbelovend zijn. Of zoals Braghin gisteren in een interview zei: “Deze jongens maken er een exceptioneel seizoen van.”